Acest blog este o lupta contra Bingo Metropolis si a tuturor
jocurilor piramidale si a escrocheriilor de toate tipurile care pacalesc oamenii

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 14 martie 2010

“Eficient” pe timp de criza

Super Bingo Metropolis, “eficient” pe timp de criza, nu mai reprezinta o problema pentru natiune, in opinia Guvernului

“Ai vazut, Veto? A castigat Safta din Golesti la Super Bingo Metropolis. Si doar am zis sa cumpar bilete de unde a luat si ea. As fi castigat si eu!” Astfel de dialoguri au loc recent in zonele publice in care angajatii de la SBM vand “cartoane” celor care spera sa se aleaga cu bani multi dintr-o investitie minima. Pana la urma, ce inseamna SMB?

Spectacol ieftin, bani scosi din buzunarele romanilor si “burdusiti” in cei ai statului si ai organizatorilor, totul axat pe iluziile de imbogatire rapida ale romanilor. La fel se intampla si cu jocul Loto 6 din 49. Nu contestam posibilitatea de a castiga, dar sansele de reusita sunt infime. Intr-un judet ca Vrancea castiga saptamanal 3 – 4 persoane, cate 1.000 lei fiecare, din zeci de mii de “cartoane” vandute. Candva, jocurile tip bingo fusesera interzise. Astazi, insa, pe timp de criza, statul este avantajat, deoarece o mare parte din bani merg la buget. Romanii mai uita de necazuri in vreme ce “sponsorizeaza” statul incapabil sa ofere alternative eficiente de a imbunatati viata romanilor. De fapt, incapabilitatea sa este relativa. Mai degraba, cei care ne conduc de 20 de ani nu vor sa stopeze jaful national, pentru ca ar stopa propriul jaf.

Iar romanii, in loc sa citeasca o carte sau sa urmareasca emisiuni de calitate ori filme interesante, pierd timpul la Super Bingo Metropolis, pentru a afla daca au castigat sau nu! Problema nu este grava! Este… foarte grava! Renasterea unei natiuni cu potential fantastic, asa cum este cea romana, nu se poate face decat prin culturalizare, o idee pe care am preluat-o de la excelentul scriitor Varujan Vosganian. Prin cultura si formele ei reusesti si in afaceri si in profesie si in familie si oriunde ai nevoie de o minte limpede si de idei pentru a te impune. “Cultura este cea care poate salva natiunea romana”, a afirmat recent Varujan Vosganian. Un semnal de alarma de care Guvernul si Parlamentul Romaniei nu tin cont! Poate pentru ca inca nu s-a strigat linieeeeee???