Acest blog este o lupta contra Bingo Metropolis si a tuturor
jocurilor piramidale si a escrocheriilor de toate tipurile care pacalesc oamenii

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 14 aprilie 2010

Escrocherii... legale

Nu mici i-au fost lui I. M. surprinderea si, in acelasi timp, bucuria, cand a primit, tocmai de la Bucuresti, urmatoarea instiintare: "Stimate domnule I. M., firma dv. s-a clasat pe locul I in Top Afaceri Romania, localitatea Sibiu, domeniul 4721, conform bazei de date www.ListaFirme.ro. Va invitam sa vedeti cine va invidiaza si pe ce pozitii va clasati in alte topuri, la adresa (...) Diploma care atesta pozitia dv. in top poate fi expediata prin curier, la comanda, in urmatoarele formate fizice (tip tablou)."

Ei, de aici inainte, I. M. nu s-a mai mirat si nu s-a mai bucurat, pentru ca a aflat ca toata tevatura il costa: "Tablou A4, prindere in perete si rama metalica - 94,40 RON; Tablou A4, prindere in perete si/sau picior suport si rama metalica - 98,77 RON (preturile includ TVA si livrarea diplomei la sediul dv.) Va rugam sa ne comunicati daca doriti aceasta diploma si tipul de format la numerele de telefon (...) sau pe email (...) Cu deosebit respect, Emanuela Blaj, SC Borg Design SRL Bucuresti."

Cu alte cuvinte, in loc sa fii premiat pentru acest asa-zis loc 1 in "top afaceri Romania" ti se solicita o suma maricica, in schimbul unei diplome tiparite de un SRL bucurestean de care acum auzim prima oara. Probabil ca sunt mii de firme din tara care au primit asemenea "oferte" si, poate, unii, ca sa-si impresioneze clientii, chiar cumpara respectiva diploma, alimentand contul doamnei Emanuela Blaj, a carei "societate comerciala" isi va avea sediul intr-o garsoniera din Balta Alba sau din Drumul Taberei.

Culmea este ca niciuna din multele institutii "abilitate" ale statului nu-i poate interzice afacerea, care pare perfect legala, desi miroase de la o posta a escrocherie.

Vorba tatalui meu: "Fii destept, ca e plina lumea de prosti!"