Acest blog este o lupta contra Bingo Metropolis si a tuturor
jocurilor piramidale si a escrocheriilor de toate tipurile care pacalesc oamenii

Faceți căutări pe acest blog

duminică, 21 martie 2010

Jocuri de tip piramidal

Perspectiva unei imbogatiri rapide cu un minim de efort i-a costat pe sute de mii de romani agoniseala de o viata. Dupa ce s-au ars la Caritas, romanii nu au invatat nimic, asa ca au continuat sa aiba incredere in jocurile de tip piramidal care  au cunoscut o dezvoltare spectaculoasa avand, de fiecare data, acelasi deznodamant: mii de pagubiti carora nimeni nu le-a facut vreodata dreptate. 


Jocurile de tip piramidal au scris o pagina neagra in istoria recenta a Romaniei, zeci de mii de oameni ramanand fara sume importante de bani de pe urma unor mega-escrocherii puse meticulos la cale de niste indivizi fara scrupule, care nu urmareau decat o imbogatire rapida pe seama credulilor. Cele mai populare jocuri piramidale si-au pus bazele la inceputul anilor '90.
Asa se face ca, si acum, nume precum „Caritas", „Gerald", „Philadelphia", „Society Club" sau „Delphi" dau fiori reci sutelor de mii de pagubiti care sperau sa dea lovitura cu efort minim. Multi dintre romani s-au imprumutat de la rude sau prieteni sau si-au bagat in joc ultimii bani din casa ademeniti de posibilitatea unui castig rapid si nemuncit. Daca, la inceputuri, jocurile piramidale vizau clasa medie a romanilor, cei care de altfel sunt cel mai usor de convins, in timp aceste structuri au reusit sa traga in piept oameni cu greutate, asa-numita clasa de lux, din care fac parte prosperi oameni de afaceri, medici, magistrati sau oameni de televiziune care, dupa ce au bagat sume importante in joc, si-au convins si apropiatii sa cotizeze cu promisiunea ca vor face parte dintr-un cerc exclusivist, cu circuit inchis, care va demara proiecte dintre cele mai spectaculoase, generand astfel castiguri fabuloase. De cealalta parte, Caritas-ul a reprezentat un exemplu demn de urmat si pentru cateva zeci de romani care au pus bazele unor jocuri piramidale la nivel restrans, a caror arie de acoperire se intindea intr-un oras sau intr-o regiune a tarii.  Reprezentantii Inspectoratului General al Politiei Romane arata ca activitati de tipul jocuri sau circuite financiare de tip piramidal sunt prezente in toate regiunile tarii desi sunt interzise de Legea nr. 650/2002 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata si H.G. 251/ 1999, privind autorizarea jocurilor de noroc.