Acest blog este o lupta contra Bingo Metropolis si a tuturor
jocurilor piramidale si a escrocheriilor de toate tipurile care pacalesc oamenii

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 26 martie 2010

Fraudă de 3 milioane de euro la firma de asigurări Allianz Ţiriac

Ofiţerii de la Poliţia Capitalei au soluţionat o plângere primită de la Allianz Ţiriac împotriva unui consultant financiar cu care firma avea contract de colaborare. Poliţiştii au stabilit că, pe durata contractului de colaborare cu Allianz, agentul de asigurare a escrocat 120 de clienţi, promiţându-le randamente foarte mari pentru sumele de bani depuse în cadrul programului investiţional al poliţei de asigurare. Practic, agentul le promitea profituri de sută la sută şi ca să-i convingă le prezenta documente cu antetul societăţii. Se poate spune că această reţea acţiona după principiile care definesc jocurile de tip piramidal.
Dintre cei 120 de clienţi păcăliţi, 33 au acceptat să depună plângere. Depunătorii nu şi-au recuperat, după luni de zile, nici măcar banii depuşi iniţial. Acesta a fost motivul care i-a determinat să depună plângeri la poliţie.Expertiza financiar contabilă judiciară a stabilit că prejudiciul se ridică la trei milioane de euro, aşa că poliţia şi-a declinat competenţa, înaintând dosarul la Direcţia Naţională Anticorupţie.Patru persoane au fost puse sub învinuire, fiind acuzate de înşelăciune.

vineri, 26 martie 2010

Solidaritate sociala - pe dracu!

Stanga agita tot timpul steagul justitiei sociale. In realitate, ceea ce rezulta din aplicarea justitiei sociale este pura injustitie.

Sistemul asigurarilor de stat de pensii, care este o manifestare a justitiei sociale asa cum este vazuta de stanga, este in fapt o schema Ponzi, un joc piramidal de tip Caritas, o bomba sociala:
  1. Cei ce contribuie cel mai mult la bugetul asigurarilor sociale, primesc cel mai putin raportat la contributia totala (angajatii de rand, liber profesionistii).
  2. Cei care contribuie cel mai putin (armata, justitia, politia, serviciile secrete si altii) primesc mai mult decat cei care au contribuit cel mai mult.
  3. Cei care nu contribuie deloc, primesc totusi pensie.
Sistemul de asigurari de sanatate, bun numai daca ti-a iesit un furuncul pe nas, este la fel de aberant:
  1. Un salariat care plateste contributia 20 de ani si apoi are o luna in care fie angajatorul nu a mai platiti, fie a demisionat si nu a platit, nu mai are dreptul la servicii medicale gratuite.
  2. Un proaspat angajat, care nu a contribuit nicio luna, are dreptul la servicii medicale.
  3. Administrarea sistemului de sanatate costa mai mult decat sistemul de sanatate. CNAS si Ministerul Sanatatii impreuna cu Directiile de Sanatate Judetene costa mai mult decat bolnavii.
As putea continua, dar nu are rost. Adevarul este ca stanga a pus in practica un sistem Robin Hood care ia de la clasa mijlocie si da celei de jos si, atentie!, smecherilor din clasa superioara cu pozitii si influenta in politica.

Este un sistem care protejeaza smecheria si lenea, dar penalizeaza munca si responsabilitatea sociala a celor care muncesc, castiga bani si isi platesc impozitele.
Marian Hanganu