Acest blog este o lupta contra Bingo Metropolis si a tuturor
jocurilor piramidale si a escrocheriilor de toate tipurile care pacalesc oamenii

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 24 martie 2010

Agenda Neagră a Escrocheriilor

 

Ghid împotriva escrocheriilor, înşelătoriilor, schemelor necinstite şi a jafului

Sursa: Australian Competition and Consumer Commission (ACCC).

Mituri false
Dovedirea falsităţii acestor mituri comune va reduce şansele dvs. de a fi escrocat.
Toate companiile, afacerile şi organizaţiile sunt legitime deoarece sunt aprobate şi monitorizate de către guvern. Acest lucru nu este întotdeauna conform cu realitatea. Cu toate că există reguli privind înfiinţarea şi funcţionarea unei companii, escrocii pot simula cu uşurinţă deţinerea unei autorizaţii deşi nu o posedă. Chiar şi companiile care, într-adevăr, deţin autorizaţie de funcţionare pot încerca să vă fraudeze acţionând necinstit.
Toate website-urile online sunt legitime. Acest lucru nu este întotdeauna conform cu realitatea. Realizarea unui site este chiar uşoară, nu costă foarte mult şi nici nu sunt efectuate multe verificări pentru asigurarea legitimităţii site-ului.
Există căi rapide către îmbogăţire cunoscute doar unui număr restrâns de persoane. Acest lucru nu este întotdeauna conform cu realitatea. Întrebaţi-vă asta: dacă cineva ar cunoaşte secretul îmbogăţirii peste noapte, de ce ar împărtăşii secretul şi altora?
Escrocheriile presupun sume mari de bani. Acest lucru nu este întotdeauna valabil. Uneori ţinta escrocilor este un număr cât mai mare de persoane, aceştia încercând să obţină sume mici de bani de la fiecare persoană în parte.
Escrocheriile implică întotdeauna banii. Acest lucru nu este întotdeauna valabil. Scopul anumitor escrocherii constă în furtul de date personale.

Reguli de aur
Reţineţi aceste reguli de aur ce vă vor feri de a fi înşelaţi de către escroci.
- Solicitaţi întotdeauna sfaturi avizate în cazul în care o ofertă implică bani, timp şi angajament.
- Nu există scheme garantate de îmbogăţire rapidă - singurele persoane care se îmbogăţesc sunt escrocii.
- Nu acceptaţi imediat ofertele sau propunerile. Dacă credeţi ca aţi dat peste o oportunitate nemaipomenită, insistaţi asupra acordării unei perioade de timp pentru a solicita consiliere avizată înainte de luarea unei decizii.
- Nu cedaţi bani şi nu semnaţi nimic până ce nu v-aţi documentat şi nu aţi verificat acreditarea companiei cu care aveţi de-a face.
- Nu vă bazaţi pe recomandări înflăcărate: căutaţi dovezi cu privire la succesul unei companii.
- Mai degrabă logaţi-vă direct pe website-ul ce vă interesează, decât să faceţi clic pe link-urile dintr-un e-mail.
- Niciodată nu trimiteţi bani şi nici nu oferiţi date despre cardul de credit sau contul online persoanelor necunoscute şi în care nu aveţi încredere.
- Dacă depistaţi o escrocherie sau aţi fost înşelat solicitaţi ajutor. Contactaţi autorităţile competente.
Escrocii sunt imaginativi şi manipulatori. Ştiu cum să vă convingă să oferiţi răspunsul pe care îl caută.

va urma

Drepturi pe care le avem

Joc piramidal mascat

Nu e vorba de vreo seria nokia, ci doar de o firma ce cauta sa aiba profit dupa urma tinerilor. Ma suna un coleg sa ma intrebe daca vreau sa intru intr-o afacere profitabila. Stiam eu ca nu prea e pe treaba lui, dar am zis ca poate o sa dea norocul peste mine, o sa pice banii din cer, o sa merg si la mare si la munte si prin Grecia vara asta:D. Dar n-a fost sa fie! A venit colegu-meu cu un tanar imbracat elegant, cu niste mape, sa ne explice despre ce este vorba. Bineinteles o jumatate de ora a insirat mii si mii de avantaje, a repetat de vreo 10 ori ca scopul lui nu este acela de a ne convinge, ca pe el aceasta afacere l-a schimbat ca si om, ca inainte era funky si ca acum a devenit un om mai bun, cu multi bani. Ca in 4 luni poti face 190 de milioane, daca ai ambitie, ca poti ajunge director pana in 25 de ani. Ca poti avansa mereu, ca si daca stai esti platit, si tot asa.
Apoi a specificat ca fiecare inscriere este un milion jumatate, plus niste carti pe care trebuie sa le cumperi de la ei, iar la fiecare persoana pe care o aduci primesti 20 Ron. Ca firma are 2000 de persoane in Timisoara, si 200 in Craiova. Acum, intrebarea e, ce firma e aia care ia cate 1 milion jumatate de la o persoana, si apoi ii da 20 ron pentru fiecare membru, care obligatoriu mai da si el un milion jumatate. Si tot asa lantul acesta al castigului si al iluziilor. La inceput, platesti acele seminarii, cica pentru pregatire, sa stii sa vorbesti cu oamenii. Mai pe scurt acolo te invata cum sa vorbesti mai frumos, cum sa arati cele mai mari cifre de castig si cum sa convingi omul. LA cat de frumos sunt invatati sa vorbeasca, ma mir ca nu fac afaceri cu carne vie.
LA sfarsit, dupa ce ne-a vorbit o ora si l-am rugat sa ne spuna clar despre ce este taina, ne spune ca atunci cand o sa vina reforma imobiliarelor, vom castiga multi bani. Pe fiecare semnatura cate un milion. Dar pana atunci trebuie sa platim fiecare seminar, si sa aducem cat mai multi oameni, pentru a fi o echipa unita.
Cam acum o luna, tot in acelasi mod m-a abordat o doamna, pe cand faceam promotie, ca sa ma invite la un suc sa vorbim ceva foarte serios. M-am dus la o terasa in apropiere, iar dupa ce mi-a vorbit mai mult de o  jumatate de ora, tot despre castiguri, despre lucrurile benefice, a zis la fel ca trebuie sa fie o echipa unita, pplus alte prostii. Trebuia sa vind diverse produse, la preturi incredibil de mari. Niste vitamine la un milion si ceva, un spray de gura vreo 500 de mii si tot asa. Mi-a zis de la inceput ca nu trebuie sa vindem, ca lumea vine la tine sa cumpere, nu te duci tu la ea, dar cand sa plecam a insirat pe masa o plasa cu produse, sa ma convinga sa cumpar ca am nevoie de asa ceva. Bineinteles ca inainte mi-a facut mii de complimente, ce nume frumos am, ce inalta sunt, ce temperament sangvin am. Sunt iubita si apreciata de toti, sunt deosebita. Nu stiu de unde atatea complimente dupa o jumatate de ora de vorba, insa fiecare cu intesele lor.
Daca totul ar fi asa roz, daca toate medicamentele de slabit ar fi atat de eficiente, daca toate vitaminele ar fi miraculoase, daca toate aceste afaceri ar fi profitabile, atunci de ce mai exista grasi, bolnavi si oameni saraci?