Acest blog este o lupta contra Bingo Metropolis si a tuturor
jocurilor piramidale si a escrocheriilor de toate tipurile care pacalesc oamenii

Faceți căutări pe acest blog

joi, 1 aprilie 2010

Paradisurile fiscale

„Gaurile negre” ale finantelor mondiale
fiscal-paradise3Declaratiile politice privind disparitia paradisurilor fiscale ca o conditie indispensabila iesirii din criza financiara sunt din ce in ce mai dese. Acestea gazduiesc in prezent active de 11.000 de miliarde de dolari si 2,5 milioane de firme, o buna parte din acestea fiind numai niste firme paravan.
Invizibile, paradisurile fiscale (denumite si „offshore”-uri) joaca un rol important in finantele internationale in contextul crizei actuale. 50% din comertul international le tranziteaza, aceste centre offshore fiind detinatorul numarul 2 al obligatiunilor de stat americane. De exemplu, Insulele Cayman ocupa al cincilea loc in finantele mondiale, detinand 80% din fondurile de investitii din toata lumea, fonduri care gestioneaza active de peste 1.000 de miliarde de dolari. La fel ca Franta …
Cunoscute pentru spalarea banilor murdari, aceste zone au, de asemenea, o stransa legatura cu actuala criza financiara, regimurile fiscale permisive ale acestora dand posibilitatea fondurilor si bancilor de investitii sa investeasca in orice fel de active, inclusiv „active toxice” - creditele imobiliare cu grad ridicat de risc, care reprezinta doar baza si partea cea mai vizibila a acestor active. Aceste offshore-uri priveaza de asemenea economia reala de capital si permit multinationalelor sa scape de plata impozitelor, nejustificat de mari in unele tari sau stituatii, fiind binecunoscute schemele de optimizare a structurilor corporatiste din punct de vedere fiscal.
In contextul actualei crize, guvernele nu mai pot inchide ochii in fata acestei scurgeri de capital organizata de zonele „necooperatiste” unde secretul bancar si impunitatea fiscala fac legea. Insa nu trebuie uitat ca guvernele care acum ataca vehement aceste paradisuri fiscale sunt aceleasi guverne care in trecut au actionat si au tratat neglijent numeroase aspecte tinand de reglementarea sectorului financiar, cunoscand si inchizand ochii in fata practicilor fondurilor si bancilor de investitii.

Win-win situation

Nu poti lua de undeva fara ca acolo sa nu ramana o lipsa. Ideea de win-win situation are o doza de eroare in ea, ca sa castige cineva altcineva trebuie sa piarda (asta nu au priceput si nu pricep in ruptul capului adeptii jocurilor piramidale gen Caritas---pt ca cei carea au pierdut la FNI, pt ca majoritatea directorilor filialelor erau fosti ofiteri de armata sau securitate au fost facuti sa priceapa acest lucru, mai mult, li s-a si aratat cine e profitorul--ca nu-ti poti inmulti de 8 ori depunerile decat luand acei bani de la alti fraieri).