Acest blog este o lupta contra Bingo Metropolis si a tuturor
jocurilor piramidale si a escrocheriilor de toate tipurile care pacalesc oamenii

Faceți căutări pe acest blog

joi, 18 martie 2010

Fost patron al unui joc piramidal

Prefectul face cadouri de milioane de euro | Imprimare | E-mail

click pentru marireVa spune ceva numele Razvan Grigorescu? Nu prea, asa ca va reimprospatam noi memoria. Dupa aglomeratia din decembrie 1989, Grigorescu a intrat puternic in afaceri dar si in buzunarele dvs, in calitate de patron al unui joc piramidal. S-a ascuns o vreme sub fusta defunctului ApR cu care n-a facut mare branza. A prins insa cheag in afaceri, beneficiind de protectia nasului sau, Gioni Popescu, fost director adjunct al SRI. Cu Gioni pe coada, Grigorescu a fost foarte aproape sa obtina un credit urias cu garantii guvernamentale, pentru o fabrica de seringi la Calinesti. Alegerile din 2004 i-au dat planurile peste cap, nu si afacerile. Recent, Razvan Grigorescu a dat un veritabil tun imobiliar, de data aceasta cu ajutorul prefectului de Arges.

Potrivit saptamanalului Jurnal de Arges, Razvan Grigorescu ar fi, prin intermediul sotiei sale, putin ruda cu prefectul de Arges. Care prefect nu i-a tremurat mana cand a semnat transferul a 10 hectare de padure de la Nucsoara, fix la Valea cu Pesti, pe malul Barajului Vidraru, loc cu verdeata unde un metru patrat de pamant valoreaza vreo 50 de euro. In hotararea de punere in posesie, apare numele unui oarecare Paul Ghe. Dimitrie. Conform Jurnalului de Arges, in spatele „ anonimului” se afla Razvan Grigorescu, care, din scurt, prin teleportarea celor 10 hectare de la Nucsoara la Vidraru, a executat un tun de vreo 4 milioane de euro. De teleportare nu e strain prefectul de Arges, Ion Carstoiu, cel care a aprobat acest transfer. Un transfer ilegal, daca e sa ne luam dupa nota de constatare intocmita de inginerul silvic Mihai Singureanu, de la Regia Nationale a Padurilor, care constata negru pe alb: „ Validarea contravine prevederilor legale. Nu este indeplinita conditia legala referitoare la inexistenta unor amplasamente situate in competenta teritoriala a Comisiei Locale Nucsoara, unde fusese stabilit initial dreptul de proprietate.”

Despre jocuri piramidale

Un articol interesant despre jocurile piramidale ''Piramida IT

Piramidele financiare s-au nascut datorita credulitatii oamenilor, dar si datorita fenomenului pe care generic il definim de mai bine de 15 ani "tranzitie". Dupa mai multe megascandaluri autoritatile s-au trezit la realitate si au incercat sa interzica functionarea acestora. Controlul este aproape imposibil, iar in locul unor sereleuri cu sediul social declarat in vreun apartament de la etajul zece si cu un capital social minim cerut de legea societatilor comerciale, profitorii beneficiaza mai nou de tehnica moderna si racoleaza clientii prin intermediul Internetului. In ultima perioada utilizatorii postei electronice primesc aproape zilnic mesaje prin care li se propune castigarea unor sume importante in timp foarte scurt si cu o investitie care deseori nu depaseste o suta de mii de lei. Acest tip de abordare a crearii unor piramide financiare au un inceput din epoca comunista. In anii '70-'80, cu tot controlul serviciului secret de atunci, deseori te trezeai in cutia postala cu scrisori care te invitau sa trimiti o bancnota de zece lei si iti promiteau ca in curand vei primii sute de lei. Autorii acestor mesaje se bazeaza pe naivitatea oamenilor si se considera feriti de lege avand in vedere ca nimeni nu va reclama Politiei ca a fost pacalit cu o suma asa mica. Asemenea initiative contravin Legii 650/2002, iar pesoanele care primesc astfel de e-mailuri in casuta lor de posta electronica pot face sesizari la Politie, conform anuntului dat de autoritati, pentru stoparea prolifelarii schemelor financiare ilegale.

Caz vechi dar elocvent

Fiscul vrea să dea de cap jocului piramidal Delphin

articol de: Mărgărit GROSU

Afacerea Delphin care a încins minţile multor buzoieni în goana după înavuţire şi care s-a dovedit a fi pînă la urmă o excrocherie destul de stilată a intrat iar în atenţia autorităţilor. De această dată este vorba de organele fiscale care au preluat sarcina soluţionării dosarelor instrumentate pînă acum de poliţişti. Se pare totuşi că jocul ticluit atît de bine le dă iar de cap naivilor înscrişi în această filieră spre calea succesului şi pînă la urmă tot păgubiţii vor fi buni de plată. Concret, pentru sumele încasate în urma acestui joc piramidal, delfinaşii vor trebui să plătească impozitele aferente statului şi mai mult să demontreze că afacerea în care s-au implicat era în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Microbuzele zburdau săptămînal cu delfinaşii spre Cîmpina
Spre "Calea Succesului," activitate aflată în vogă anul trecut în judeţul Buzău, au păşit mulţi funcţionari de la societăţi de stat sau private care aveau resurese financiare. Poliţişti sau funcţionari publici s-au lăsat ademeniţi de mirajul banilor. Printre ei au fost şi destui care şi-au vîndut agoniseala pentru a căpăta statutul de delfin. Atît cei din prima categorie cît şi cei din a doua au plătit cu ochii închişi 2.290 de euro la intrarea în joc, în diferite locaţii din Cîmpina unde erau întîmpinaţi cu şampanie franţuzească de vînzătorii de iluzii. După plata taxei de intrarea aceştia aveau sarcina racolării prietenilor şi a rudelor care erau invitaţi să cotizeze la bunăstarea delfinilor transformaţi în rechini. Pentru a da o notă de seriozitate aceştia erau invitaţi soţ soţie iar în caz că nu erau căsătoriţi trebuia să fie însoţiţi de părinţe chiar dacă erau majori. Şmecheria a prins destul de bine şi în fiecare sîmbătă sauu duminică microbuzele plecau încărcate cu persoane nerăbdătoare să capete statutul de delfin. Şi l-au căpătat. Au plătit cu vîrf şi îndesat şi acum plîng după bani.

Au rămas cu ochii la medalionul de tinichea
Pentru racolarea unui nou membru, delfinul stagiar primea o remuneraţie de 540 de euro, atunci cînd viitoarea victimă intra în schemă. Doar pentru racolarea rudelor sau a prietenilor şi orientarea lor spre afacere, delfinii primeau numai 360 de euro, dacă noii sosiţi cereau timp de meditaţie. S-au fraierit între ei şi la finalul lanţului piramidal, rude şi prieteni au devenit duşmani. Nici acum după ce şi-au dat seama că au fost cu toţii păcăliţi nu mai există cale de conciliere între ei. Unii au suportat cu greu investiţia. Se uită cu luare aminte la volumele intitulate sugestiv "Calea Succesului" şi la medalionul de tinichea care le-a încîntat cîndva privirea.

Cine conduce Gloria

Bucur spune că Tulpan e diabolic:


"A inventat un infractor ca Băhăian ca să plec eu de la Gloria"

articol de: (A.T.)
 "A inventat un infractor ca Băhăian ca să plec eu de la Gloria"

Bucur îl acuză pe Tulpan că i-a înscenat o diversiune prin care l-a făcut să cedeze acţiunile şi să părăsească Gloria. "Din partea mea pot să zic că-i un infractor. Să mă scuze, dar asta e: un ţepar. L-a băgat la înaintare pe Turturică şi m-au păcălit că nu ştiu ce mare investitor vine să preia Gloria. Şi pînă la urmă s-a văzut ce mare investitor era. Unul ca Băhăian care n-avea una de-un leu şi din informaţiile mele n-a băgat nici un ban la Gloria. Dar vă daţi seama ce diabolici au fost dacă au putut să inventeze ca investitor un infractor precum Băhăian, care-a fost condamnat la închisoare şi a păcălit nu ştiu cîte mii de români printr-un joc piramidal. Păcat pentru clubul ăla că a ajuns pe mîna unor astfel de oameni".

Despre acest joc

Cred că s-au scris o groază de articole pe tema asta… jocul magnific care dă bani cu lopata. Am înţeles, cu ocazia asta, care este “targetul” acestei emisiuni: oameni de condiţie medie sau săraci, fără niciun fel de idee despre ce vor să facă, care aşteaptă să le pice banu’ din cer.

În primul rând, uitaţi-vă la banda din partea de jos a ecranului, unde oamenii trebuie să trimită un SMS în care să scrie ce ar face cu banii pe care i-ar fi câştigat la concurs. Niciodată nu m-a dezamăgit. Media de greşeli gramaticale DE BAZĂ este în jur de 2 greşeli/mesaj (deci nu ştii să scrii corect o frază de o sută şi ceva de caractere), iar utilizările sunt care mai de care mai pestriţe: i-aş da la săraci, aş face şi aş drege (să ne ferească Dumnezeu de astfel de câştigători, care ar arunca fără discernământ cu banii). Singurii oameni mai practici sunt cei care mai întâi vor să se realizeze ei înşişi (şi vor să îşi facă o locuinţă sau alte lucruri de genul) şi apoi să îi ajute şi pe ceilalţi. Însă nimeni nu s-a gândit (sau nu am observat eu) ca suma să o împartă în 20 de bucăţele, să le pună la 20 de bănci diferite şi să trăiască din dobândă.

Al doilea lucru a fost la o emisiune în care cei de la bingo au sunat… la o familie. Prostia respectivilor sunaţi a fost ca să treacă biletul de bingo câştigător pe numele copilului MINOR. Cum prin lege, minorii nu au voie să joace la jocuri de noroc, “ghinioniştii” nu au putut primi nici măcar un ban. S-au auzit pe fundal expresii de indignare de genul “nu vă este ruşine?” după care legătura s-a întrerupt. Traiască Super Bingo Metropolis, nu? Acolo veţi vedea, fără niciun fel de perdea, în ce hal a ajuns românul de rând: să facă şi să zică orice pentru o sumă de bani.