Acest blog este o lupta contra Bingo Metropolis si a tuturor
jocurilor piramidale si a escrocheriilor de toate tipurile care pacalesc oamenii

Faceți căutări pe acest blog

joi, 18 martie 2010

Despre acest joc

Cred că s-au scris o groază de articole pe tema asta… jocul magnific care dă bani cu lopata. Am înţeles, cu ocazia asta, care este “targetul” acestei emisiuni: oameni de condiţie medie sau săraci, fără niciun fel de idee despre ce vor să facă, care aşteaptă să le pice banu’ din cer.

În primul rând, uitaţi-vă la banda din partea de jos a ecranului, unde oamenii trebuie să trimită un SMS în care să scrie ce ar face cu banii pe care i-ar fi câştigat la concurs. Niciodată nu m-a dezamăgit. Media de greşeli gramaticale DE BAZĂ este în jur de 2 greşeli/mesaj (deci nu ştii să scrii corect o frază de o sută şi ceva de caractere), iar utilizările sunt care mai de care mai pestriţe: i-aş da la săraci, aş face şi aş drege (să ne ferească Dumnezeu de astfel de câştigători, care ar arunca fără discernământ cu banii). Singurii oameni mai practici sunt cei care mai întâi vor să se realizeze ei înşişi (şi vor să îşi facă o locuinţă sau alte lucruri de genul) şi apoi să îi ajute şi pe ceilalţi. Însă nimeni nu s-a gândit (sau nu am observat eu) ca suma să o împartă în 20 de bucăţele, să le pună la 20 de bănci diferite şi să trăiască din dobândă.

Al doilea lucru a fost la o emisiune în care cei de la bingo au sunat… la o familie. Prostia respectivilor sunaţi a fost ca să treacă biletul de bingo câştigător pe numele copilului MINOR. Cum prin lege, minorii nu au voie să joace la jocuri de noroc, “ghinioniştii” nu au putut primi nici măcar un ban. S-au auzit pe fundal expresii de indignare de genul “nu vă este ruşine?” după care legătura s-a întrerupt. Traiască Super Bingo Metropolis, nu? Acolo veţi vedea, fără niciun fel de perdea, în ce hal a ajuns românul de rând: să facă şi să zică orice pentru o sumă de bani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu