Acest blog este o lupta contra Bingo Metropolis si a tuturor
jocurilor piramidale si a escrocheriilor de toate tipurile care pacalesc oamenii

Faceți căutări pe acest blog

joi, 18 martie 2010

Caz vechi dar elocvent

Fiscul vrea să dea de cap jocului piramidal Delphin

articol de: Mărgărit GROSU

Afacerea Delphin care a încins minţile multor buzoieni în goana după înavuţire şi care s-a dovedit a fi pînă la urmă o excrocherie destul de stilată a intrat iar în atenţia autorităţilor. De această dată este vorba de organele fiscale care au preluat sarcina soluţionării dosarelor instrumentate pînă acum de poliţişti. Se pare totuşi că jocul ticluit atît de bine le dă iar de cap naivilor înscrişi în această filieră spre calea succesului şi pînă la urmă tot păgubiţii vor fi buni de plată. Concret, pentru sumele încasate în urma acestui joc piramidal, delfinaşii vor trebui să plătească impozitele aferente statului şi mai mult să demontreze că afacerea în care s-au implicat era în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Microbuzele zburdau săptămînal cu delfinaşii spre Cîmpina
Spre "Calea Succesului," activitate aflată în vogă anul trecut în judeţul Buzău, au păşit mulţi funcţionari de la societăţi de stat sau private care aveau resurese financiare. Poliţişti sau funcţionari publici s-au lăsat ademeniţi de mirajul banilor. Printre ei au fost şi destui care şi-au vîndut agoniseala pentru a căpăta statutul de delfin. Atît cei din prima categorie cît şi cei din a doua au plătit cu ochii închişi 2.290 de euro la intrarea în joc, în diferite locaţii din Cîmpina unde erau întîmpinaţi cu şampanie franţuzească de vînzătorii de iluzii. După plata taxei de intrarea aceştia aveau sarcina racolării prietenilor şi a rudelor care erau invitaţi să cotizeze la bunăstarea delfinilor transformaţi în rechini. Pentru a da o notă de seriozitate aceştia erau invitaţi soţ soţie iar în caz că nu erau căsătoriţi trebuia să fie însoţiţi de părinţe chiar dacă erau majori. Şmecheria a prins destul de bine şi în fiecare sîmbătă sauu duminică microbuzele plecau încărcate cu persoane nerăbdătoare să capete statutul de delfin. Şi l-au căpătat. Au plătit cu vîrf şi îndesat şi acum plîng după bani.

Au rămas cu ochii la medalionul de tinichea
Pentru racolarea unui nou membru, delfinul stagiar primea o remuneraţie de 540 de euro, atunci cînd viitoarea victimă intra în schemă. Doar pentru racolarea rudelor sau a prietenilor şi orientarea lor spre afacere, delfinii primeau numai 360 de euro, dacă noii sosiţi cereau timp de meditaţie. S-au fraierit între ei şi la finalul lanţului piramidal, rude şi prieteni au devenit duşmani. Nici acum după ce şi-au dat seama că au fost cu toţii păcăliţi nu mai există cale de conciliere între ei. Unii au suportat cu greu investiţia. Se uită cu luare aminte la volumele intitulate sugestiv "Calea Succesului" şi la medalionul de tinichea care le-a încîntat cîndva privirea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu