Acest blog este o lupta contra Bingo Metropolis si a tuturor
jocurilor piramidale si a escrocheriilor de toate tipurile care pacalesc oamenii

Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 31 martie 2010

Cresc taxele pentru jocurile de noroc

Guvernul a decis sa majoreze multe din taxele aferente organizarii jocurilor de noroc, dupa cum se arata in proiectul de Ordonanta de Urgenta intocmit de Ministerul Finantelor.
Daca va fi aprobat acest proiect, regimul de taxe aplicabil operatorilor privati de jocuri de noroc se va extinde si asupra Loteriei Romane si se va introduce licenta de organizare a jocurilor de noroc cu valabilitate de cinci ani cu obligatia detinerii de exploatare a jocurilor de noroc (cu valabilitate de un an), anunta Ministerul de Finante, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Proiectul mai prevede interzicerea jocurilor on-line organizate prin sisteme de comunicatii de tip internet sau intranet si interzicerea jocurilor organizate prin intermediul sistemelor de comunicatii de telefonie si jocurilor piramidale.

Mai precis, vor fi interzise "jocurile-concurs cu castiguri de orice fel prin intermediul liniilor telefonice sau al altor sisteme de telecomunicatie, televiziune sau radio, prin care se conditioneaza obtinerea unor avantaje materiale ca rezultat al raspunsurilor formulate la intrebari de cultura generala, inteligenta sau perspicacitate, si care presupun o taxa de participare".

Mai mult, in ceea ce priveste jocurile de noroc organizate in cadrul unor emisiuni televizate, operatorii vor fi nevoiti sa plateasca 200.000 de lei taxa de licenta si 20% din incasarile efective, dar nu mai putin de 400.000 lei, taxa de autorizatie.

Pentru jocurile loto, taxa de licenta va fi de 500.000 de lei iar cea de autorizatie de exploatare 800.000 de lei. Pentru pariuri mutuale, taxa de licenta este de 200.000 de lei si cea de autorizatie de 400.000 de lei.

Pentru jocurile de noroc din cazinouri, operatorii vor fi obligati sa plateasca 400.000 de lei taxa de licenta. Taxa de autorizatie va fi de 250.000 de lei pe masa in Bucuresti si 120.000 in alte localitati, 8.000 de lei pentru fiecare slot machine si 30.000 de lei pentru fiecare joc bingo plus 5% din valoarea cartoanelor achizitionate de la Compania Nationala "Imprimeria Nationala" S.A., care se achita in avans la trezoreria statului.

Operatorii de pariuri, cei care exploateaza pariuri in cota fixa si cazinourile vor fi obligati sa aiba capital social minim de 1.000.000 de lei iar cei care organizeaza loterii 2.000.000.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu