Acest blog este o lupta contra Bingo Metropolis si a tuturor
jocurilor piramidale si a escrocheriilor de toate tipurile care pacalesc oamenii

Faceți căutări pe acest blog

joi, 22 aprilie 2010

Sisteme piramidale

Un sistem piramidal reprezinta o grupare in care membrii mai vechi fac bani din cotizatiile noilor intrati in schema. Uneori este in joc si un produs sau serviciu, de cele mai multe ori fictiv, a carui achizitie tine loc de taxa de inscriere. De mentionat insa faptul ca pentru acest produs sau serviciu nu exista cerere pe piata, ci doar interesul artificial al acelora care doresc sa intre in jocul piramidal si care achizitioneaza produsul sau servicul ca si conditie necesara si suficienta de participare.

Asa zisa profitabilitate a schemei rezida in taxa de intrare in joc care se distribuie inegal catre membrii mai vechi ai clubului, jocului sau schemei piramidale in functie de gradele ierarhice ale acestora in cadrul sistemului. Deobicei, cu cat pozitia individului in structura piramidala este mai aproape de varf si mai departe de baza, cu atat cuantumurile ce revin acestuia din cotizatiile noilor membri sunt mai mari.
Cei ce promoveaza aceste scheme sunt maestri in psihologia maselor, in timpul cuvantarilor se vorbeste cu 130 cuvinte pe minut in timp ce un om obisnuit percepe pana la 90 cuvinte pe minut, pe tot parcursul seminarelor si prezentarilor care dureaza peste 4 ore sunt prezente muzica inclusiv cea care influenteaza asupra oamenilor, aplauzele, ceai ce contine diferite ierburi speciale (Fiind decodata o caseta cu muzica ascultata la seminare s-a constatat ca era prezenta si o voce de barbat care nu se fixa de constiinta si care pronunta cuvantul “dormi”, seminarele se planifica detaliat precum si actiunile fiecarui membru al “piramidei”, iar locurile in sala sunt bine determinate in asa mod ca cei noi veniti sa fie asezati langa un membru,  se deruleaza filme cu scene de viata decenta.
In oricare sistem piramidal datoriile fata de deponenti cresc cu progresie geometrica si la un moment dat datoriile pentru un pas se maresc cu suma totala a datoriilor acumulate din toata activitatea anterioara a sistemului. Anume din aceasta cauza se prabusesc toate sistemele piramidale. Unele mai devreme, altele mai tarziu, iar durata lor este determinata de numarul persoanelor atrase, durata de timp dintre doi pasi si datoria din start ( suma care a fost acumulata in primii pasi ). 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu